AMSTERDAM - De bekerfinale voor beloften tussen Jong Vitesse/AGOVV en Jong Feyenoord die gespeeld zou worden in het stadion van RKC Waalwijk is twee weken verschoven en vindt nu plaats op maandag 16 mei op Het Kasteel van Sparta Rotterdam.

De wedstrijd stond oorspronkelijk gepland op maandag 2 mei, maar de burgemeester van Waalwijk trok een streep door het duel omdat hij de veiligheidsrisico's en de daarbij horende politiekosten te hoog vond. Voor het duel waren ongeveer 4000 kaarten verkocht aan supporters van Feyenoord.

Manager competitiezaken Gijs de Jong van de KNVB betreurt de gang van zaken: "Helaas zijn wij genoodzaakt voor de beloften bekerfinale uit te wijken naar een andere stad en dus een ander stadion. Aanstaande maandag is dan ineens wel erg kortdag als het gaat om wedstrijdorganisatie."

"Voor de KNVB was het van groot belang dat de circa 4.000 supporters uit Rotterdam die in eerste instantie hun enthousiasme getoond hebben, nu alsnog kunnen komen. We willen immers ook de beloftenfinale voor een zo groot mogelijk publiek spelen. Dat geldt overigens ook voor de supporters uit Gelderland; de afstand is voor hen ook te bereizen."