GELSENKIRCHEN - Schalke 04 hoopt dinsdagavond opnieuw te stunten in de Champions League. De Duitse volksclub, voor het eerst in het bestaan bij de laatste vier in het belangrijkste Europese bekertoernooi, ontvangt in een uitverkocht eigen stadion Manchester United.

De koploper in Engelse Premier League begint als grote favoriet aan het tweeluik.

Schalke mag in de Bundesliga uiterst teleurstellend acteren, op Europees niveau gaat het de club deze voetbaljaargang voor de wind. In de kwartfinale schakelden de Duitsers bekerhouder Internazionale uit.

Vooral de uitwedstrijd was opwindend. Schalke won in Milaan, zonder de nog steeds geblesseerde Klaas-Jan Huntelaar, met 5-2. Thuis volgde de tweede winst: 2-1.

Van der Sar

De Engelse opponent is gewaarschuwd. Edwin van der Sar speelt een belangrijke rol in de ploeg van manager Alex Ferguson.

''We zullen Raul niet uit het oog mogen verliezen'', zei de Nederlandse sluitpost over de Spaanse spits, die de meeste goals in de Champions League achter zijn naam heeft staan. Mocht Van der Sar de 'nul' houden, dan is dat voor de vijftigste keer in zijn Champions League-loopbaan.