BARCELONA - In de aanloop naar de eerste kraker in de halve finale van de Champions League tussen Real Madrid en Barcelona heeft Johan Cruijff nog eens aangegeven dat Barcelona zich niet moet gaan verstoppen. 

''Barcelona moet doen wat het al duizend keer eerder heeft gedaan. Voetballen en zich niet laten meeslepen in een woordenstrijd'', schreef de Nederlander in zijn column in het Spaanse dagblad El Periodico over het duel woensdag in Madrid.

''Het gelijkspel in de laatste onderlinge competitiewedstrijd levert Barcelona straks de titel op, de bekerfinale werd met een uiterst kleine marge verloren. Dat kwam omdat Barcelona niet schitterde."

Probleem

"Als dat het echte Barcelona was in die duels, dan heeft de ploeg inderdaad een probleem'', keek Cruijff terug op de twee onderlinge ontmoetingen tussen de twee topploegen in de afgelopen week. In de Primera Division heeft Barcelona een voorsprong van acht punten op de aartsrivaal.

''In plaats van zich zorgen te maken over wie de scheidsrechter is en of het gras in Bernabeu te lang is, zouden de spelers meer moeten denken aan hoe ze meer in scoringspositie kunnen komen'', schreef Cruijff.