AMSTERDAM - Liverpool wil Dirk Kuijt een nieuw contract voorleggen dat de Nederlandse aanvaller de komende drie jaar aan de club bindt. Manager Kenny Dalglish is gecharmeerd van Kuijt en wil hem tot zijn 34ste jaar in de Engelse havenstad houden.

De Engelse krant The Daily Mail meldt dat Kuijt naar verwachting deze week al zijn handtekening onder de verbintenis zet. De nieuwe aanbieding is een beloning voor het sterke spel van de Nederlander van de afgelopen weken. In de laatste tien duels voor Liverpool en Oranje trof Kuijt negen keer doel.

"Je weet wat je krijgt van Kuijt", liet Dalglish weten na de zege op Manchester City (3-0). De aanvaller nam in dat duel de tweede treffer voor zijn rekening. "Je krijgt een harde werker en doelpunten. We zijn blij met wat hij heeft laten zien, dat het maar lang mag blijven duren."

Wenselijk

Het nieuwe contract van Kuijt loopt tot medio 2014. De aanvaller had zelf langer willen bijtekenen, maar Liverpool hanteert het beleid dat bij elke speler ouder dan 33 jaar per seizoen zal worden beoordeeld of verlenging nog wenselijk is.

De international is inmiddels bezig aan zijn vijfde seizoen in Liverpool, waar de fans vooral vanwege zijn getoonde inzet met hem weglopen. Eerder speelde de aanvaller vijf seizoenen voor FC Utrecht en drie voor Feyenoord.