GELSENKIRCHEN - De rol van Internazionale in de Champions League lijkt woensdag voorbij. De titelverdediger moet in Gelschenkirchen tegen Schalke 04 een 5-2 achterstand zien goed te maken. Ondanks de zware opgave heeft de ploeg van Wesley Sneijder hoop op een ommekeer.

''Alles is mogelijk'', probeerde coach Leonardo in de aanloop naar de return in de kwartfinales positief te blijven. ''Ik geloof erin en de spelers ook. Eto'o heeft er nog wel het meeste vertrouwen in dat het toch gaat lukken. Hij heeft al een aantal van deze scenario's meegemaakt, die ook nog goed afliepen. Hij heeft ze aan ons verteld en dat was fantastisch om te horen.''

De trainer liet zich eerder ontvallen dat het ''onrealistisch'' is een dergelijke achterstand nog om te kunnen buigen. Maar Inter wil niet zomaar afstand doen van de trofee. De zege zaterdag tegen Chievo heeft het team wat meer vertrouwen gegeven.

Griepje

Sneijder, die een griepje had, maakt deel uit van de selectie. Dat geldt ook voor de Argentijn Walter Samuel, die er vijf maanden uit was. Lucio miste het eerste duel door een schorsing, maar is er woensdag weer bij. Cristian Chivu is niet beschikbaar door zijn rode kaart in de eerste wedstrijd.

Schalke 04 is voorbereid op een enorme aanvalsgolf van de Italianen. Maar het vertrouwen in een goede afloop is groot.

''Natuurlijk zullen ze er alles aan doen om de stand te veranderen. Hun aanval is ook geweldig. Maar onze overwinning zaterdag tegen Wolfsburg heeft ons nog een extra goed gevoel gegeven. Ik denk dat we tegen Inter de nodige rust kunnen bewaren'', keek verdediger Benedikt Höwedes vooruit.

Unieke kans

Coach Ralf Rangnick, die onlangs de ontslagen Felix Magath opvolgde, beseft dat zijn ploeg een unieke kans heeft op een plek in de halve finales.

''We zijn er nog niet. Maar als iemand ons voor de eerste wedstrijd had gezegd dat we met een verschil van drie doelpunten aan het tweede duel zouden beginnen, had ik hem voor gek verklaard. We moeten nu vooral gefocust blijven.''