MANCHESTER - FC Barcelona (5-1), Real Madrid (4-0) en Schalke 04 (5-2) kunnen de returns in de kwartfinales van de Champions League met veel vertrouwen tegemoet zien. De enige tweestrijd in de belangrijkste Europese clubcompetitie die nog niet helemaal beslist lijkt, is die tussen de Engelse clubs Chelsea en Manchester United.

Manchester United, koploper in de nationale competitie, begint dinsdag wel als favoriet. Het elftal van trainer Alex Ferguson won vorige week het uitduel in Londen met 1-0. Chelsea heeft de hoop op een stunt nog niet opgegeven.

Stunten

''In de thuiswedstrijd hebben we goed gespeeld'', aldus trainer Carlo Ancelotti. ''We hadden een strafschop moeten krijgen en raakten ook nog eens de paal. Natuurlijk wordt het moeilijk, maar we hebben het vertrouwen dat we kunnen stunten op Old Trafford. Vorig jaar hebben we daar gewonnen.''

Chelsea won de Champions League nog nooit. De Londenaren haalden één keer de finale. In 2008 was Manchester United in de finale na strafschoppen te sterk. Edwin van der Sar speelde daarin een hoofdrol.

De Nederlandse doelman keepte vorige week op Stamford Bridge ook een prima wedstrijd. Trainer Alex Ferguson gaf Van der Sar zaterdag, net als veel andere bepalende spelers, zaterdag rust in de competitiewedstrijd tegen Fulham (2-0).

''Natuurlijk kan Chelsea hier doen wat wij daar deden'', aldus Ferguson, die bij winst met Manchester in de halve finale vermoedelijk stuit opt Schalke 04. De Duitsers versloegen vorige week in Italië bekerhouder Internazionale met 5-2.

Waakzaam

''We hebben maar een voorsprong van één doelpunt. We zullen waakzaam moeten zijn en zelf een topprestatie moeten leveren. Dit is nog niet beslist'', aldus Ferguson.

De statistieken spreken in het voordeel van Manchester United. De drievoudig winnaar van de Champions League verloor van de laatste dertig thuisduels in de competitie er slechts één. De laatste zes jaar is ManUnited in thuisduels in de Premier League ongeslagen.

Ancelotti heeft vooral in aanvallend opzicht veel om over na te denken. Fernando Torres, die in de winterstop overkwam van Liverpool, wacht nog steeds op zijn eerste doelpunt. In de eerste confrontatie met Manchester United in de kwartfinale startte Torres samen met Didier Drogba in de voorhoede. Ancelotti zou dit keer Nicolas Anelka een kans kunnen geven.