AMSTERDAM - Franz Beckenbauer is het eens met het besluit van de directie van Bayern München om trainer Louis van Gaal de laan uit te sturen.

“Het was onvermijdelijk om uit elkaar te gaan”, laat de clubicoon weten in de Münchner Tageszeitung.

Directie en trainer kwamen vorige maand al overeen om in de zomer, een jaar eerder dan gepland, afscheid te nemen. Een verkeerde beslissing, vindt Beckenbauer. “Vaak helpen halve maatregelen niet.”

Bayern zakte zaterdag na de 1-1 remise tegen 1. FC Nürnberg naar de vierde plaats in de Bundesliga, aan het eind van de rit ontoereikend voor het behalen van een ticket voor de - voorronde van de - Champions League.

Jonker

De directie van ‘Der Rekordmeister’ stelde Van Gaals oud-assistent Andries Jonker aan als waarnemend coach. Zijn taken worden in de zomer overgenomen door Jupp Heynckes, die volgens Beckenbauer op zijn beurt zou moeten worden afgelost door Lothar Matthäus.

“Ik acht hem honderd procent capabel voor het trainerschap van Bayern. Niet alleen omdat hij door één deur kan met de directie en het bestuur, maar ook omdat hij gewoon een uitstekende coach is.”