AMSTERDAM - Algemeen directeur Rik van den Boog van Ajax houdt er rekening mee dat hij volgend seizoen niet meer werkzaam is bij de Amsterdamse club.

“Als je ziet wat er nu gebeurt, is het voor de huidige directie lastig om volgend seizoen alles weer neer te zetten”, meldt Van den Boog in gesprek met de NOS.

Van den Boog ligt in de clinch met het vernieuwingsgezinde kamp rond Johan Cruijff. Eind maart stelden het bestuur en de raad van commissarissen (rvc) van Ajax hun zetels ter beschikking in het conflict dat de Arena al weken beheerst.

“Ik denk dat de nieuwe raad van commissarissen de mensen moeten neerzetten van wie zij vinden dat ze het schip verder kunnen brengen en die draagvlak hebben binnen de organisatie.”

Opgeheven hoofd

Van den Boog zal Ajax hoe dan ook met een opgeheven hoofd verlaten. “Wij hebben een rol gespeeld. De afgelopen drie jaar is het tij gekeerd. We zijn winstgevend en hebben een goede trainer, goede selectie en goede jeugdopleiding."

"Er is een tijd van komen en gaan. De nieuwe directie zorgt er hopelijk voor dat het beleid dat is ingezet, wordt uitgebouwd.”