AMSTERDAM - Mario Been gaf vorige week na de verliespartij tegen AZ (0-1) aan dat Feyenoord nog altijd de play-offs kon bereiken. Zondag toonde de ploeg tegen FC Utrecht (0-4 zege) aan over genoeg wilskracht te beschikken waardoor de ploeg nog mag hopen op deelname aan het naseizoen.

"Zolang er nog kans is, gaan we ervoor", verklaarde een strijdvaardige Been na afloop tegenover de camera van Eredivisie Live.

"Wij blijven natuurlijk wel afhankelijk van andere ploegen. Maar wij zijn de club, het legioen en onszelf verplicht het seizoen zo optimaal mogelijk af te sluiten. Wij zullen er dus voor gaan."

Het resultaat in de zware uitwedstrijd tegen FC Utrecht kwam niet als een verrassing voor de oefenmeester. "Tegen ADO Den Haag en FC Twente hebben wij al aangetoond dit soort uitduels aan te kunnen. Het verschil is dat wij er dit keer wel in slaagden de trekker over te halen."

Been was vooral blij met de manier waarop zijn ploeg druk wist te zetten op FC Utrecht. "Daardoor wisten zij hun betere spelers niet te vinden. Dat hebben we uitstekend gedaan."