ENSCHEDE - FC Twente treedt zondag in de thuiswedstrijd tegen Roda JC aan met vijf wijzigingen in vergelijking met de voorgaande wedstrijd in de Europa League bij Villerreal (5-1).

Trainer Michel Preud'homme grijpt daarmee terug op zijn beproefde 4-3-3-systeem. In Spanje trachtte de Belgische coach tevergeefs met een soort 3-4-3-tactiek overeind te blijven.

Verdediger Douglas blijft in Enschede aan de kant door zijn schorsing in de eredivisie. Ook Luuk de Jong (enkel), Oguchi Onyewu, Emir Bajrami en Dwight Tiendalli (allen gepasseerd) ontbreken in het basisteam. De laatste drie spelers zitten tegen Roda JC wel op de bank.

Rasmus Bengtsson, Denny Landzaat, Marc Janko, Nacer Chadli en Bart Buysse zijn zondag in de uitverkochte Veste weer basisspeler bij de titelverdediger. Van dit vijftal kwamen Janko, Landzaat en Chadli als invaller tegen Villarreal in actie.

Bij Roda JC is middenvelder Anouar Hadouir gewoon van de partij. De spelmaker van de Limburgse subtopper was voor het duel in Enschede een twijfelgeval wegens heupklachten.