LONDEN - Tottenham Hotspur verstevigde de vijfde plaats. De ploeg van coach Harry Redknapp boekte een 3-2 zege tegen Stoke City.

Alle doelpunten vielen voor rust. Peter Crouch scoorde twee keer voor de Spurs, Luke Modric maakte ook een goal.

Voor Stoke scoorden Matthew Etherington en Kenwyne Jones. Bij Tottenham deed Rafael van der Vaart de hele wedstrijd mee.

Chelsea

Chelsea herstelde zich zaterdag van die klap door in de Premier League het thuisduel met Wigan Athletic met 1-0 te winnen.

Florent Malouda nam halverwege de tweede helft het winnende doelpunt voor zijn rekening. Chelsea steeg door de zege naar de derde plaats, met twee punten voorsprong op Manchester City.

''Het was moeilijk om ons te focussen op deze wedstrijd'', zei coach Carlo Ancelotti, die daarmee doelde op de tweestrijd in de Champions League met Manchester United.

Degradatiekandidaten

Onderin de Engelse competitie bleven de verschillen onveranderd. Wigan Athletic bleef door het verliest tegen Chelsea laatste met 31 punten.

West Ham United en Wolverhampton Wanderers, de nummers achttien en negentien, wisten niet te profiteren.

West Ham ging met liefst 3-0 onderuit bij Bolton Wanderers, terwijl Wolverhampton in eigen stadion met dezelfde cijfers van Everton verloor. West Ham en Wolverhampton blijven daardoor op 32 punten staan.