AMSTERDAM - Chelsea beschikt in het thuisduel met Wigan Athletic over een fitte selectie. Oud-PSV'er Alex is hersteld van een knieblessure en ook Israëliër Yossi Benayoun is weer van de partij. 

Alex begint zaterdag op de bank. Trainer Carlo Ancelotti hoopt dat de Braziliaanse verdediger een halfuur speeltijd op kan doen.

Alex kwam eind november voor het laatst in actie namens de Londenaren tijdens een uitduel bij Newcastle United (1-1). In december onderging de krachtpatser een operatie aan zijn knie, waardoor hij enkele maanden buitenspel stond.

Slepende blessure

Benayoun zat nog langer in de lappenmand. De aanvallende middenvelder, die is hersteld van een slepende achillespeesblessure speelde eind september zijn laatste duel voor Chelsea.

Ancelotti hoopt dat Benayoun een positieve bijdrage kan leveren aan de doelpuntloze reeks van steraankoop Fernado Torres.

Torres ondersteunen

"Hij is een speler die Fernando beter kent, omdat ze eerder samen hebben gespeeld," verklaart Ancelotti vrijdag op de website.

"Hij heeft de kwaliteit om Fernando met zijn eindpass te ondersteunen. Hij is nog niet honderd procent fit na zijn afwezigheid van zes maanden, maar doet het goed op de training.