AMSTERDAM - Met zijn uitstekende spel bij Oranje en Tottenham Hotspur zette Rafael van der Vaart zichzelf dit seizoen weer helemaal op de kaart als internationale topspeler. Toch wil hij de komende jaren bij de Spurs blijven, vertelt hij in het NUsport-magazine.

“De club zit in een groeiproces. De laatste drie wedstrijden halen we tegen Blackpool, Wolves en West Ham United twee punten, dat hadden er negen moeten zijn. Dat is stom”, analyseert Van der Vaart hard.

“Tegen de grotere clubs doen we het wél goed, tegen de kleinere clubs morsen we te veel. Misschien is dat de laatste stap.”

Kan Tottenham wel mee blijven doen in de wedloop met die andere rijke Premier League-grootmachten?
“Geld is er genoeg. Gareth Bale tekent een nieuw contract terwijl de grootste clubs achter hem aan zaten.”

Valt het je niet tegen dat jij niet genoemd wordt bij de topclubs?
“Dat geeft niet. Ik heb niet de intentie om na een jaartje al weg te gaan.”

Je bent toch al weer 28…
“Je moet altijd ambitie hebben. Ik wil prijzen winnen. Ik denk dat Tottenham daar op korte termijn jaarlijks om mee kan doen. De voorzitter is heel enthousiast. ‘Ik wil die kopen en die kopen’, zegt-ie. Dat klinkt goed. Als we weer Champions League halen, wordt het makkelijker die spelers ook aan te trekken.”

De voorzitter gaf oud-trainer Martin Jol een Porsche cadeau na een goede serie.
"Heeft-ie bij ons nog niet gedaan. Misschien als we de Champions League winnen."

Lees het uitgebreide interview met Van der Vaart in het magazine van NUsport dat nu in de winkels ligt en online bestelbaar is.
Daarin vertelt hij opvallend openhartig waarom hij boos was over zijn wissels bij Tottenham en Oranje, waarom hij nog steeds uitvoering boven resultaat prefereert en staat hij stil bij de rol van collega-international Nigel de Jong.