AMSTERDAM - Doorgaans slaat Ibrahim Afellay de gang langs de pers het liefst over. Na het duel met Hongarije verscheen de middenvelder met een grote glimlach in de mixed-zone.

Tijdens de 5-3 overwinning vertolkte de ongrijpbare flankspeler dinsdagavond een hoofdrol. ''Ik voel me heel gelukkig op de linkerflank'', zei hij.

Dat bleek. De Hongaren hadden twee gele kaarten nodig om Afellay af te stoppen, maar konden niet voorkomen dat hij zowel de 3-2 als de 4-3 inleidde.

Afellay zat niet aan de zijlijn geplakt, maar verscheen ook geregeld in het centrum. ''Het hangt ook af van waar de ruimtes liggen. De ene keer kan ik wat dieper spelen, de andere keer wat meer naar binnen. Het creëert in elk geval verwarring bij de tegenstander.''

Verbaasd

De voormalige PSV'er reageerde wel enigszins verbaasd op de vele loftuitingen aan zijn adres. ''Ik denk dat ik sinds ik bij Oranje ben het altijd wel goed gedaan heb. Ja, natuurlijk heb ik me in deze twee interlands meer gemanifesteerd. Dat is logisch. Het maakt nogal een verschil of je vijf minuten mag invallen of in de basis staat.''

''Ik voel me heel fit, heel sterk'', ging Afellay verder. ''Persoonlijk is het mooi meegenomen dat ik beslissend was.''

Barcelona

Hij beaamde dat hij met een 'goed gevoel' terug zou keren naar zijn club FC Barcelona, waar hij vooralsnog minder speelt dan hem lief is. ''Maar ik ben nu vooral heel moe'', lachte de kilometervreter.