AMSTERDAM - Ruud van Nistelrooij zette Oranje dinsdag tegen Hongarije voor de tweede keer op voorsprong. Met een droge knal zorgde hij voor de 3-2.

“Een heerlijk gevoel, ik nam hem vol. Het was een beetje geluk dat hij erin viel, want de inzet werd iets van richting veranderd. Een heerlijk moment", zei hij na de 5-3 zege.

Met zijn treffer tilde Van Nistelrooij z’n productie in het Nederlands elftal naar 35 treffers, waarmee hij ex aequo met Faas Wilkes op de derde plaats staat op de ‘eeuwige’ topscorerslijst van Oranje.

Veerkracht

De spits van Hamburger SV erkent dat er bij Nederland ‘veel dingen niet goed gingen’. “Maar bij dit elftal heb je het gevoel dat het toch wel weer lukt. Er zit veel veerkracht in."

“We moeten hier lering uit trekken”, vervolgde Van Nistelrooij. “We tikken niet iedereen zomaar even weg. Gelukkig zit er met Wesley, Ibi en Rafael veel ‘schwung’ in de ploeg, dan gaat het balletje snel rond en komen er vanzelf kansen."

"Deze ploeg draagt door de tweede plaats op het WK een enorm succes met zich mee en dat geeft veel kracht'', doelde hij op het feit dat Oranje toch nog won.