AMSTERDAM - Rafael van der Vaart stapte juichend en lachend van het veld na de wonderlijke wedstrijd dinsdagavond tegen Hongarije (5-3).

De aanvoerder van Oranje had gewonnen én hij had weer eens een volledige wedstrijd gespeeld in het Nederlands elftal. ''Wat wil je nog meer?'', sprak de middenvelder van Tottenham Hotspur glunderend.

Van der Vaart erkende dat hij opgelucht was. ''Het was nogal spectaculair, ja. Voetbal is toch entertainment? Nou, dat was het wel in deze wedstrijd. Maar vooral de tweede helft was in het begin slecht van onze kant.''

Rare wedstrijd

Van der Vaart sprak van een heel rare wedstrijd. ''De trainer zal niet zo tevreden zijn'', glimlachte hij. ''Het probleem was bij ons dat we de 2-0 niet maakten. En we begonnen natuurlijk dramatisch aan de tweede helft."

"We kregen zomaar twee goals tegen. Gelukkig bleven we rustig en kwamen de kansen en doelpunten weer terug. Maar daarna kregen we opnieuw een terugslag. Maar goed, we hebben weer gewonnen, daar gaat het tenslotte allemaal om.''

In het nieuwe magazine van NUsport staat een interview met Rafael van der Vaart. Het nummer ligt sinds dinsdag in de winkels en is online bestelbaar.