AMSTERDAM - De bewering van José Mourinho dat hij eind 2007 op het punt stond om bondscoach van Engeland te worden, heeft de ergernis gewerkt van Fabio Capello, sinds begin 2008 keuzeheer van 'The Three Lions'.

De Portugees zei maandag in L’Equipe dat hij letterlijk op het laatste moment besloot om niet in te gaan op een aanbieding van de FA.

“Uit respect voor collega’s zal ik nooit praten over andere clubs of coaches”, laat Capello weten aan The Guardian. “Eigenlijk heb ik nu al te veel gezegd.”

Vacature

Capello kan er begrip voor opbrengen dat hij eind 2007 slechts een van de gegadigden was om Steve McClaren op te volgen.

“Het is normaal om bij een vacature verschillende kandidaten te polsen, of Mourinho’s uitspraken kloppen moet je aan de voorzitter van de FA vragen. Het kan me eigenlijk niets schelen.”

De Engelse voetbalbond bracht maandag in een verklaring naar buiten dat Capello altijd de eerste optie is geweest om McClaren op te volgen.

Moeite met taal

De Italiaanse oefenmeester reageert ook op criticasters die beweren dat hij de Engelse taal onvoldoende machtig is.

“Ik kan uitstekend communiceren met de spelersgroep. In het voetbal heb je toch maar honderd woorden nodig. Als iemand me vraagt om te praten over de stand van zaken in de economie wordt het lastiger."