NOORDWIJK - Bert van Marwijk waakt voor te veel euforie na de galavoorstelling vrijdag in Boedapest tegen Hongarije (0-4 zege). De keuzeheer van Oranje zei in de aanloop naar het tweede duel met de Hongaren in de EK-kwalificatie, dinsdag in Amsterdam, dat zijn team niet mag verslappen.

 ''Je mag nooit tevreden zijn, het houdt nooit op, er komt altijd weer een andere wedstrijd'', aldus Van Marwijk.

De bondscoach benadrukte dat Oranje toewerkt naar een groot doel, het veroveren van de Europese titel volgend jaar in Polen en Oekraïne.

''Ik ben tevreden als we Europees kampioen worden. Er zit nog rek in dit elftal. Gregory van der Wiel en Erik Pieters zijn nog jong, net als een aantal jongens voorin. Ze kunnen allemaal nog groeien qua ervaring. De meesten zitten nog niet aan hun plafond, denk ik.''

Vooruitgang

Van Marwijk kreeg maandag op een persconferentie in Noordwijk de vraag of de almaar stijgende vorm van Oranje invloed heeft op zijn voornemen om na het EK te stoppen als bondscoach.

''Ik heb een contract tot na het EK van 2012, ik ga ervan uit dat ik daarna wat anders ga doen. Maar ik sluit niks uit. Het is heel prettig om met deze spelers te werken en te zien dat we vooruitgang boeken.''

Schade beperken

Oranje wervelde vrijdag in Boedapest met 4-0 langs de Hongaren, die naar verwachting tijdens het tweede duel in Amsterdam vooral zullen proberen de schade beperkt te houden. ''Ze komen niet om afgeslacht te worden'', zo voorspelde bondscoach Bert van Marwijk maandag in Noordwijk.

Hongarije werd voor eigen publiek bij vlagen vernederd door het Nederlands elftal, dat de bal heel makkelijk van voet tot voet liet gaan.

Defensief

''Iedereen denkt dat het dinsdag een heel makkelijke wedstrijd zal worden'', aldus Van Marwijk. ''Maar dat is niet zo. Zij zullen heel defensief spelen. Dat maakt het voor ons moeilijker; we zullen moeten proberen in de kleine ruimte te voetballen.''