AMSTERDAM - Marc Janko heeft tijdens de EK-kwalificatiewedstrijd van afgelopen vrijdag tegen België zijn linkerschouder geblesseerd en kan dinsdag niet aantreden tegen Turkije. Het meespelen van de Twente-spits in de topper van zaterdag tegen PSV is nog onzeker.

Janko viel tegen België na een klein uur spelen uit en de Oostenrijkse voetbalbond heeft bekendgemaakt dat de spits niet inzetbaar is tegen Turkije.

De Oostenrijkse fans waren in dat duel niet tevreden over de zestienvoudig international en lieten dat blijken met een fluitconcert bij zijn wissel.

De Oostenrijkers missen dinsdag naast hun aanvoerder ook Zlatko Junuzovic en Franz Schiemer.

FC Twente kan Janko goed gebruiken tegen PSV. De topscorer van de nummer twee van de eredivisie wist dit seizoen al veertien keer het net te vinden.

Janssen

Waarschijnlijk kan Twente wel beschikken over Theo Janssen. De middenvelder, die zich afmeldde voor het Nederlands elftal in verband met een knieblessure, heeft inmiddels na een week rust de training hervat. Bryan Ruiz werkt momenteel bij de nationale selectie van Costa Rica verder aan zijn herstel. Eventueel maakt hij zaterdag deel uit van de selectie.

Nikolai Michailov, die recentelijk ook ontbrak bij Twente in het duel met Excelsior, is wel weer fit. Hij stond het afgelopen weekeinde alweer in het doel van Bulgarije.