AMSTERDAM - De fysieke problemen van Owen Hargreaves houden maar niet op. De Engelse middenvelder liep vrijdag tijdens de training met Manchester United een schouderblessure op en staat zeker nog een maand aan de kant.

Volgens de Engelse kranten The Guardian en The Mirror schoot Hargreaves' schouder uit de kom. Hargreaves was juist weer op de weg terug van een gescheurde hamstring.

In vier jaar bij United heeft de 30-jarige Hargreaves slechts 27 competitiewedstrijden gespeeld, waarvan 23 in zijn eerste jaar. Sinds oktober 2008 kwam hij nog maar twee keer in actie vanwege knieproblemen.

In mei 2010 mocht hij tegen Sunderland in de negentigste minuut invallen. In november vorig jaar stond hij in de basis tegen Wolverhampton Wanderers, maar moest hij al na negen minuten gewisseld worden toen hij zijn hamstring scheurde.

De geboren Canadees speelde 42 interlands voor Engeland. De laatste keer dat hij werd opgeroepen was in mei 2008. Zijn contract bij United loopt aan het einde van dit seizoen af. Hargreaves begon zijn carrière bij Bayern München.