SITTARD - Jeffrey Bruma (19) wil komend seizoen weer op het hoogste niveau spelen. Dat zei de door Chelsea aan Leicester City verhuurde aanvoerder van Jong Oranje na de met 3-1 verloren oefeninterland tegen Duitsland in Sittard tegen NUsport.

Maakt het aanvoerderschap van Jong Oranje jou een trots man?
“Zeker. Ik ben de jongste speler en toch draag ik die band. Het is altijd al een droom van me geweest om aanvoerder van een nationaal elftal te worden. Die droom is uitgekomen. Voorheen was ik alleen aanvoerder van het hoogste jeugdteam en het tweede van Chelsea.”

Is er voor jou bij Jong Oranje wat veranderd sinds je de aanvoerdersband draagt?

“Nee, eigenlijk is alles voor mij hetzelfde gebleven. Mijn medespelers coachen deed ik altijd al. Wel zal er nu meer op me worden gelet; ik heb nog meer een voorbeeldfunctie dan voorheen. En misschien dat ik straks uitjes voor de ploeg moet regelen en zo. Maar ik ga mezelf echt niet veranderen omdat ik nu aanvoerder ben. Ik ben wie ik ben.”

Hoe bevalt het je bij Leicester?
“Heel goed. Ik heb het er erg naar mijn zin. Beter dan ik had verwacht toen ik er in februari heen ging. Ik speel wekelijks, ontwikkel me goed en was zó aan de nieuwe omstandigheden gewend. We hebben een goed team, met veel gehuurde spelers van Premier League-clubs. De laatste weken hebben we een aantal keren ongelukkig verloren, maar we maken nog steeds kans op de play-offs om promotie. Die moeten we kunnen halen."

“Privé bevalt het me ook goed in Leicester. Ik woon in een appartement met mijn moeder en de familie komt vaak over. Leicester is natuurlijk geen Londen, maar ik vermaak me er wel. Het is goed te doen.”

Waar speel je volgend seizoen?
“Dat is afwachten. In de zomer meld ik me weer bij Chelsea. Mochten ze daar zeggen dat ik een kans krijg, dan blijf ik heel graag. Maar zeggen ze dat ik op weinig speeltijd hoef te rekenen, dan zal ik dat accepteren en opnieuw inzetten op een verhuurperiode. Het is de bedoeling dat ik dan naar een club ga waarvan het niveau zo dicht mogelijk bij dat van Chelsea ligt.”