AMSTERDAM - Blaise N'Kufo heeft woensdag besloten een punt achter zijn loopbaan te zetten. De spits vertrok een week geleden vlak voor de competitiestart bij zijn Amerikaanse werkgever Seattle Sounders en gaat nu met pensioen, zo melden diverse media.

N'Kufo verhuisde vorig jaar van FC Twente naar Seattle Sounders omdat hij zich met zijn familie in Canada wilde vestigen. De 35-jarige Zwitser kende een ongelukkig seizoen bij de Sounders. Hij maakte maar vijf doelpunten.

Bij FC Twente was de spits wel succesvol. Hij behaalde de landstitel en is met 114 doelpunten topscorer aller tijden van de Tukkers.

De Amerikaanse club maakte het vertrek van N'Kufo een paar uur voor de eerste competitiewedstrijd van het seizoen bekend.

Scout

Het besluit om uit elkaar te gaan was volgens de Sounders in onderling overleg genomen. In de Major League Soccer hebben clubs te maken met een maximaal bedrag dat ze aan salarissen mogen besteden. N'Kufo was één van de grootverdieners.

Onlangs sprak N'Kufo tegenover NUsport al zijn twijfels uit over een verlenging van zijn loopbaan. In de toekomst hoopt hij als scout voor FC Twente aan de slag te gaan.