'Ik laat zien dat ik het niveau van AC Milan aan kan'

AMSTERDAM - Urby Emanuelson steekt bij AC Milan veel op van Clarence Seedorf en Mark van Bommel. Zijn twee aanwezige landgenoten laten hem zich thuis voelen in Milaan. De 24-jarige middenvelder speelt nu anderhalve maand in Italië en heeft zich aardig gesetteld.

"Ik merk nu dat alles ongeveer op z'n plek valt", zei hij maandag in Noordwijk, waar hij zich bij het Nederlands elftal meldde.

De geboren Amsterdammer staat op zes officiële wedstrijden in het eerste van AC Milan.

"Ik denk dat ik me tot nu toe aardig staande heb gehouden. In het begin heb ik veel gespeeld door blessures. Maar nadat iedereen terugkwam, werd het echt vechten voor je plaats", merkte Emanuelson.

Fysiek gevecht

"Ik heb er een paar keer niet bijgezeten, maar heb me via de trainingen teruggeknokt en zit de laatste weken toch weer bij de selectie. Het gaat dus de goede kant op en ik laat zien het niveau toch wel aan te kunnen", meende de oud-Ajacied.

Hij heeft het verschil tussen de Serie A en de eredivisie wel heeft gemerkt. "Vooral tegen de kleinere ploegen wordt het meer een fysiek gevecht."

Deze week bereidt hij zich in Noordwijk met het Nederlands elftal voor op de twee EK-kwalificatiewedstrijden tegen Hongarije. "Het voelt goed om weer even terug te zijn in Nederland. Ik heb er zin in."

Tip de redactie