ROTTERDAM - Leonardo gaat in het nieuwe NUsport-magazine in op alle vooroordelen die er over hem bestaan. De NAC-aanvaller heeft vooral geen goed woord over voor Pierre van Hooijdonk.

“Iedere keer als hij de kans krijgt, kraakt hij mij af," vertelt Leonardo. "Wie is hij dan? Met alle respect, maar hij moet blij zijn dat hij bij Feyenoord speelde toen het de UEFA Cup won. Dat was een gezellig, kwalitatief sterk team.''

''Hij had zijn aandeel, maar dankzij Kalou, Van Persie, Van Wonderen, Bosvelt en ikzelf kon hij zo goed spelen. In zijn eentje kan hij niks, dat zag je wel toen hij terugkeerde bij NAC. Stonden ze meteen zestiende.”

Papegaai

Bij Feyenoord speelde hij een paar jaar samen met de spits. Dat verliep niet bepaald in goede harmonie. “Ik vind hem een vieze jongen. Hij haat het als jonge jongens aandacht krijgen. Die gaat hij afkraken. Hij lekt alles naar de krant. Hij is een papegaai.''

''Bonaventure Kalou wilde een keer vechten met hem in de kleedkamer vanwege dit gedrag. Er waren veel jongens die dat toejuichten.”

Pet

De huidige financiële problemen zijn volgens de Braziliaan terug te voeren op de rentree van Van Hooijdonk. “Hij heeft NAC bijna kapot gemaakt toen hij terugkeerde. Hij verdiende twee keer zoveel als ik, haalde allemaal Nederlandse vriendjes naar de club, zat iedere dag bij de trainer koffie te drinken, maar presteerde niks.''

''Na een half jaartje gaf hij het al weer op. Terug bij Feyenoord ging hij wéér de jonge jongens afmaken. Hij knipte de pet van De Guzman door. Daarnaast hing de pet van Ali Boussaboun, maar die liet hij hangen. Durfde hij niet. Ik hoop dat hij nooit terugkeert bij NAC.”

In het nieuwe NUsport-magazine geeft Leonardo ook Johan Derksen een veeg uit de pan en gaat hij in op de recente aanvaringen bij NAC Breda en zijn toekomst. Het magazine ligt nu in de winkels en is online bestelbaar.