AMSTERDAM - André Ooijer heeft een aanbieding van Ajax in beraad. De ervaren verdediger kan voor een jaar bijtekenen in Amsterdam.

“Hij speelt momenteel weinig, maar we zitten in een opbouwfase en dan past hij met zijn ervaring en instelling perfect in deze groep”, vertelt trainer Frank de Boer aan Voetbal International.

“André traint erg goed, komt elke dag met plezier naar de club. De afspraak is dat hij geen jeugdspelers in de weg staat. Daar gaat hij prima mee om. Het is een geruststellende gedachte dat we op hem kunnen rekenen als er iemand wegvalt.”

Spelersrapport

De naam van Ooijer kwam onlangs nog voorbij op lijstjes met overbodige aankopen. Ook tijdens de arbitragezaak met scout Hans van der Zee werd een spelersrapport achter gesloten deuren besproken en in dat rapport zou het om Ooijer gaan.

Indien daarvan enkele feiten naar buiten zouden komen, zou de verdediger beschadigd kunnen worden. Ooijer houdt zich daar niet mee bezig.

Positief signaal

“Mensen die dagelijks met mij werken hebben de intentie uitgesproken om met mij door te gaan. Dat is een geweldig positief signaal. En daarmee veeg je al die rapporten van tafel”, zegt hij tegenover VI.

“Er komt een moment dat je op het tweede plan terechtkomt. Dan kun je stoppen, of accepteren dat je minder vaak aan bod komt. Ik ben nog hartstikke fit en heb het idee dat ik er nog een jaar aan kan vastknopen. Ajax mijn laatste station, ik eindig in de top. Hier ben ik ooit als Amsterdammertje in de jeugdopleiding begonnen. Geweldig toch?”