ROTTERDAM - Tegen Heracles Almelo en ADO Den Haag werd hij gewisseld, zondag in de thuiswedstrijd tegen FC Groningen (5-1) scoorde hij vier keer.

Daarmee verdubbelde Feyenoord-middenvelder Georginio Wijnaldum zijn doelpuntenproductie van dit seizoen.

“Met dank aan onze buitenspelers, Ryo (Miyaichi) en Diego (Biseswar). Dankzij hun acties mocht ik twee strafschoppen nemen en kreeg ik twee ballen waaruit ik kon scoren.”

Vertrouwen

Trainer Mario Been gaf Wijnaldum in aanloop naar de wedstrijd een duwtje in de rug door in een persoonlijk gesprek en in de media zijn vertrouwen in de speler te blijven uitspreken.

Wijnaldum had de voorbije weken keer op keer moeten lezen dat hij in een vormdip was beland. “De trainer zei tegen me: ‘Wat is een vormdip? Je doet hetzelfde als je altijd doet, alleen scoor je nu even niet.' Ik denk dat ik gewoon tijd nodig heb gehad om als nummer tien te groeien en ben blij dat ik de trainer heb kunnen terugbetalen voor zijn vertrouwen. Hopelijk kan ik dat vanaf nu blijven doen.”

Hemel

Na zijn eerste treffer wees Wijnaldum naar de hemel. “Ik dankte God. Ik heb de afgelopen tijd heel veel gebeden. Meer dan normaal. Ik vroeg God om me te helpen, zodat ik mijn kwaliteiten weer kon tonen aan de mensen. Mijn gebeden zijn verhoord.”

Wijnaldum prijst nieuwkomer Marcel Meeuwis. “Ik denk dat het voor het team heel belangrijk is dat Marcel erbij is gekomen. Hij is een leider, praat heel veel in het veld en zet ons goed neer. Door zijn ervaring laat hij andere jongens beter spelen.”