NIJMEGEN - NEC heeft voor de elfde keer dit seizoen gelijkgespeeld. Tegen FC Utrecht werd het zondag 1-1 in De Goffert. De ploeg van trainer Wiljan Vloet dankte het punt vooral aan doelman Jasper Cillessen.

De thuisploeg begon stukken feller aan het duel. FC Utrecht had duidelijk moeite met het strijdplan van NEC.

Al in de derde minuut leek Lasse Schöne de Nijmegenaren op voorsprong te zetten, maar de Belgische scheidsrechter Luc Wouters keurde het doelpunt van de Deen wegens buitenspel af.

Vijf minuten later was het wel raak. John Goossens, die volledig vrij stond, kon uithalen: 1-0. De treffer bleek één van de weinige hoogtepunten in de eerste helft, al was FC Utrecht via Edouard Duplan nog tweemaal dicht bij de gelijkmaker.

Rollen omgedraaid

Na rust waren de rollen volledig omgedraaid. FC Utrecht voerde het tempo op en speelde NEC bij vlagen zoek. Mertens was na een uur spelen dichtbij succes, maar hij krulde de bal net om het doel van Cillessen heen.

Een kwartier later had de Belgische middenvelder meer geluk. Zijn schot werd weliswaar geblokt door Cillessen, maar Ricky van Wolfswinkel reageerde alert en schoot de bal in de rebound binnen: 1-1.

Uitstekende reddingen

Ook in het verdere verloop van de tweede helft kwam de meeste dreiging van FC Utrecht, dat stukken beter voetbalde dan NEC.

Tot treffers leidde het dankzij een aantal uitstekende reddingen van Cillessen niet. Daarmee mocht NEC, dat inmiddels al negen duels niet verloor, van geluk spreken.