ROTTERDAM - Martin van Geel treedt pas komende zomer officieel als technisch directeur in dienst van Feyenoord. De 50-jarige Brabander maakt in dezelfde functie op eigen verzoek het seizoen af bij Roda JC.

Dat wil echter niet zeggen dat hij de komende maanden niet zal meedenken en meepraten bij zijn toekomstige werkgever in Rotterdam.

''Een week telt zeven dagen van 24 uur. In de schaarse uurtjes dat Martin tijd over heeft, zal hij zich ook even met Feyenoord bezighouden'', lichtte algemeen directeur Eric Gudde zondag toe op het radiostation Megastad FM.

''We gaan tot zijn contract bij ons ingaat met elkaar samenwerken in een soort technisch platform.''

Budget

Gudde benadrukte dat Van Geel evenals zijn weggestuurde voorganger Leo Beenhakker geen budget zal krijgen om spelers te kopen. ,,We zitten nog steeds in categorie 1 van de KNVB. Ik verwacht dat we pas volgend jaar zomer in 2012 daarvan verlost zijn, of er moeten tussentijds nog spelers voor veel geld worden verkocht of nieuwe investeerders opstaan."

"Maar normaal gesproken, blijven we voorlopig aangewezen op transfervrije spelers of huurlingen. Voor Martin van Geel is dat geen probleem. Hij heeft bij Roda JC met ongeveer dezelfde financiële beperkingen uitstekend werk verricht.''

Gudde en Van Geel zullen de komende maanden vooral druk zijn met het verlengen van bestaande contracten. Er is de clubleiding van Feyenoord veel aan gelegen om onder anderen Leroy Fer, Stefan de Vrij, Georginio Wijnaldum, Ron Vlaar en ook nog Luigi Bruins voor langere tijd opnieuw vast te leggen.