AMSTERDAM - Hannover 96 bezet voor minimaal een paar uur de derde plaats in de Bundesliga. Door een doelpunt van Christian Schulz in de voorlaatste minuut werd de uitwedstrijd tegen Sankt Pauli met 1-0 gewonnen.

Hannover wipt daardoor in de stand over Bayern München heen, dat zaterdagavond van koploper Borussia Dortmund moet winnen om de derde plaats te heroveren.

Schalke 04 kwam thuis niet verder dan 1-1 tegen FC Nürnberg. Halverwege stonden die Königsblauen zelfs met 1-0 achter, maar dankzij Raul werd er toch nog een puntje gepakt. Klaas-Jan Huntelaar kwam opnieuw niet tot scoren.

HSV

Ook voor Hamburger SV bleek een gelijkspel het hoogst haalbare. De uitwedstrijd tegen degradatiekandidaat FC Kaiserslautern eindigde in 1-1. Joris Mathijsen stond bij HSV in de basis, Ruud van Nistelrooy kwam een kwartier voor tijd als invaller in het veld.

Ryan Babel verloor met Hoffenheim thuis met 1-2 van FSV Mainz. FC Köln won door een schitterend doelpunt van Lukas Podolski in de slotfase met 1-0 van SC Freiburg.