VENLO - VVV-Venlo heeft in de strijd om rechtstreekse degradatie te ontlopen weer iets meer lucht gekregen. De Limburgers wonnen vrijdagavond in De Koel in een matig duel met 1-0 van Excelsior.

Door de benauwde zege heeft VVV acht punten voorsprong op hekkensluiter Willem II. De eindstand stond al binnen een minuut op het scorebord. Robert Cullen was de matchwinnaar voor de Venlonaren.

In de eerste helft was Michael Uchebo de gevaarlijkste man. De vervanger van clubtopscorer Ruud Boymans, die al weken uit vorm is, was een voortdurende plaag voor de defensie van Excelsior.

Onnavolgbaar

Met soms onnavolgbare bewegingen zorgde de lange Nigeriaanse spits voor de nodige onrust. Binnen een minuut leidde dat tot de openingstreffer. Uchebo gaf de bal voor, Cullen kon van dichtbij binnen tikken: 1-0.

De spits had zelf het duel nog voor rust kunnen beslissen, maar één keer kon verdediger Norichio Nieveld op het laatste moment redding brengen voor Excelsior en één keer schoot hij vrij voor doelman Cees Paauwe over. Ook Ahmed Musa slaagde er vrij voor Paauwe niet in om de Venlose voorsprong te vergroten.

Van Excelsior had VVV voor rust niets te duchten. De Rotterdammers speelden tot woede van coach Alex Pastoor zonder bezieling en creëerde in de eerste helft geen enkele kans.

Moegestreden

Dat veranderde na rust amper. De enige kans was voor Guyon Fernandez, die de bal in het zijnet schoot. De Venlose aanhang had toen al afscheid genomen van de moegestreden smaakmaker Uchebo. Ook zijn wissel was spraakmakend: hij treuzelde zo lang met van het veld lopen, dat hij daarvoor geel kreeg.

VVV verzuimde om verder afstand te nemen van Excelsior. Musa schoof vrij voor Paauwe de bal naast het doel. In de slotfase probeerde Excelsior nog een puntje te pakken, maar VVV bleef op de been. Invaller Leen van Steensel miste namens Excelsior nog wel een grote kans.