RIJSWIJK - In de Jupiler League is vrijdagavond tijdens de 25e speelronde volop gescoord. De acht wedstrijden leverden niet minder dan 39 doelpunten op. De grootste zege kwam op naam van FC Emmen, dat op eigen veld AGOVV met liefst 6-0 oprolde. 

Ruud ter Heide scoorde drie keer, waaronder een schitterende omhaal. Bij een 1-0 stand kreeg Florian Riedel in de 41e minuut de rode kaart bij AGOVV. Daarna was de ploeg uit Apeldoorn kansloos.

Sjoerd Ars

Koploper FC Zwolle versloeg voor eigen publiek FC Eindhoven met 4-0. Topscorer Sjoerd Ars maakte het vierde doelpunt en bracht daarmee zijn competitietotaal op 24.

FC Zwolle behield een voorsprong van negen punten op nummer twee RKC Waalwijk, dat de thuiswedstrijd tegen BV Veendam met 3-2 won.

Robert Braber scoorde twee keer voor de Brabanders. Bij de thuisclub kreeg Sigourney Bandjar na ruim een uur binnen vijf minuten twee gele kaarten waardoor hij van het veld moest.

De meeste doelpunten vielen bij de wedstrijd Helmond Sport - Sparta: 5-2. Voor de nummer drie uit Brabant bracht Mark Veldmate twee treffers op zijn naam.

Johan Voskamp

Johan Voskamp zorgde met zijn 22e competitiedoelpunt nog wel voor 0-1 namens Sparta, dat voor de eerste keer zonder de opgestapte hoofdtrainer Jan Everse speelde.

Hekkensluiter Almere City verraste Telstar op eigen veld met 2-3. Voor de thuisclub scoorde Johan Plat twee keer.