EINDHOVEN - Vorig jaar was hij tegen HSV in de knock out-fase van de Europa League de schlemiel met een rode kaart. Tegen Lille was alles anders, met een listige vrije trap boog Balazs Dzsudzsak de wedstrijd om.

Bij een 0-1 achterstand verraste de buitenspeler de Franse doelman Barel Mouko met een snel genomen vrij trap. Dzsudzsàk: "Ik vroeg aan de scheids of ik mocht schieten, die zei ja. Nou, waarom dan niet uithalen?"

Na zijn treffer vloog de Hongaar coach Fred Rutten in de armen. "Mijn familie, vriendin en zaakwaarnemer zaten achter de dug out op de tribune. Ik wilde naar ze toe, maar dat gaat natuurlijk niet. Toen omhelsde ik Rutten maar."

Dzsudzsàk, die soms moeite heeft met de instelling van zijn teamgenoten, was deze keer zeer te spreken over zijn ploeg. "Iedereen zat op Champions League-niveau. In de eerste helft hadden we het al kunnen beslissen, gelukkig scoorden we in de tweede helft wel. Ik ben zo trots op het team."

Beste sfeer

De sterspeler wilde ook nog een compliment aan het publiek maken. "Ongelooflijk, de beste sfeer die ik hier heb meegemaakt. I'm so happy."

Na de 3-1 overwinning op Lille moet PSV het in de volgende ronde opnemen tegen Glasgow Rangers. Dzsudzsàk heeft nog geen zin om vooruit te blikken. "Zondag wacht Ajax, dat is nu het belangrijkste."