AMSTERDAM - Martin van Geel verruilt na dit seizoen Roda JC voor Feyenoord. Beide clubs bevestigen de overstap van de technisch directeur.

“Uiteraard ben ik verguld met de overgang naar Feyenoord. Het is een grote club, met veel ambitie en potentie”, aldus Van Geel.

“Toch is er een dubbel gevoel. We hebben hard gewerkt aan het terugbrengen van Roda JC Kerkrade naar een stabiele positie in de eredivisie. Roda JC is een geweldige club met fantastische mensen waar ik heel goed mee heb samen gewerkt.”

Beenhakker

De Rotterdammers hoopten dat Van Geel op korte termijn al aan zijn dienstverband kon beginnen, maar de bestuurder wilde per se het lopende seizoen afmaken bij Roda JC.

De functie van technisch directeur bij Feyenoord is onbezet sinds het vertrek van Leo Beenhakker vorige maand.

"Het is geen geheim dat Van Geel bovenaan ons lijstje stond om de cruciale vacature van technisch directeur in te vullen", meldt algemeen directeur Eric Gudde op de website van Feyenoord.

"Bij Roda JC, waar Martin van Geel werkelijk een fantastische prestatie heeft geleverd, wilden ze hem deze kans niet ontnemen. Tijdens een reeks van gesprekken zijn partijen er naar ieders tevredenheid uitgekomen."

Onbepaalde tijd

Van Geel tekende in Rotterdam een contract voor onbepaalde tijd. Hij zal uitvoering geven aan het vijfjarenplan tot 2016.

Voordat Van Geel in 2008 toog naar Kerkrade was hij technisch directeur van achtereenvolgens Willem II, AZ en Ajax. Zijn contract bij Roda JC liep medio 2012 af.

In die arbeidsovereenkomst was wel een clausule opgenomen die hem in staat stelt zijn verbintenis af te kopen.