LONDEN - Arsenal heeft de achterstand op koploper Manchester United in de Engelse competitie woensdag teruggebracht tot één punt, met een wedstrijd meer gespeeld.

De Franse verdediger Sebastien Squillaci maakte voor eigen publiek tegen Stoke City al na acht minuten het enige doelpunt: 1-0. Hij kopte na een voorzet van Nicklas Bendtner van dichtbij raak.

Cesc Fabregas, de spelbepaler van Arsenal, viel niet niet veel later uit met een blessure. Naar het zich liet aanzien valt die mee. Andrej Arsjavin was zijn vervanger. Robin van Persie ontbrak.

De aanvalsleider van de Londenaren had last van een hamstring, maar kan mogelijk zondag alweer in actie komen.

Blessure Walcott

Zorgelijker keek trainer Arsène Wenger na het uitvallen van Theo Walcott. Hij lag na een meer dan stevige actie van Dean Whitehead drie minuten uitgeteld op de grond en werd op een brancard van het veld gedragen. Walcott heeft een blessure aan zijn linkerenkel.

De zege van Arsenal kwam niet echt in gevaar. Bij Stoke stond John Carew vaak eenzaam voorin. Er ging zeker dreiging uit van de Noor maar hij kreeg te zelden steun voor een verrassing.

Arsenal komt komend weekeinde niet uit in competitieverband. De Londenaren nemen het zondag in de finale van de Carling Cup op tegen Birmingham City in een poging de eerste hoofdprijs sinds 2005 op hun naam te schrijven.