ENSCHEDE - FC Twente zal donderdagavond tegen Roebin Kazan, de Russische opponent in de Europa League, niet aantreden met een B-team. Dat viel woensdagmiddag op te maken uit de persconferentie van Twente-coach Michel Preud'homme.

De trainer van de Nederlandse landskampioen die vorige week in Moskou Roebin Kazan met 0-2 versloeg: "Toen ik trainer was van Standard Luik heb ik ooit één keer in de return van een halve finale wedstrijd tegen Gent een B-elftal opgesteld omdat we drie dagen later voor de titel speelden tegen Anderlecht.

Luik was 25 jaar geen kampioen van België geweest, die competitiewedstrijd was dus erg belangrijk en vandaar hebben het bestuur en ik besloten: we zetten alles op de titel.

Geen voorkeur

Bij Twente heb ik echter geen signalen ontvangen van de club om de voorkeur te geven aan een bepaald toernooi dus landskampioenschap, beker, Europa League; ze zijn alle even belangrijk.

We zitten nu in de situatie om in de volgende ronde te geraken en dat willen we. Ik denk trouwens ook niet dat onze concurrenten Ajax en PSV hun B-teams zullen opstellen."

Drie paarden

FC Twente speelt donderdag tegen Roebin Kazan voor de Europa League, zondag in Alkmaar voor de competitie en de woensdag daarna alweer in de halve finale van de KNVB-beker tegen FC Utrecht.

Preud'homme is niet bang om het zicht op alle drie toernooien kwijt te raken als hij niet vol op één paard gaat wedden.

"Ik heb normaal gesproken niets met rekenen, zo van: we maken daar en dan meer kans of iets dergelijks. Je hebt inderdaad in het verleden ploegen gehad die voor alles gingen en dan uiteindelijk met lege handen stonden. Of leeg, voor de spelers en de club leverde dat vaak respect op en dat is ook belangrijk."

Laatste 16

Twente zal ook morgen overigens uitgaan van eigen kracht. "We gaan niet op twee gedachten hinken, we hebben een bepaald idee waarmee we het veld opgaan. We willen scoren, altijd en overal, dat zit in de aard van dit team, in het karakter van deze spelers."

Mochten de Tukkers zich ten koste van de Russen plaatsen voor de volgende ronde, dan is het voor het eerst sinds 33 jaar dat FC Twente bij de laatste zestien zit in een Europees bekertoernooi. De laatste keer was in het seizoen 1977/1978 toen Twente de halve finale van de Europa Cup voor bekerwinnaars bereikte.