AMSTERDAM - Daley Blind keert donderdag tijdens de return van de zestiende finales van de Europa League tegen Anderlecht terug in de basisformatie van Ajax. De linksback krijgt de voorkeur boven de rechtsbenige Vurnon Anita, die zondag tegen VVV-Venlo (1-0) speeltijd kreeg.

De Boer promoveerde Blind tot basisspeler omdat hij graag met een linksbenige linksback speelt. Hij gunde de zoon van assistent-trainer Danny zondag tegen de Limburgse nummer zeventien van de eredivisie rust.

''Daley heeft in korte tijd heel veel gespeeld. Dat is ook voor hem even wennen'', zei De Boer. ''Maar we zijn heel tevreden over hem. Net zoals ik tevreden over Anita ben. Maar die zie ik toch liever op andere posities spelen.''

Voorsprong

Ajax verdedigt in de Arena een voorsprong van 3-0. De winnaar van de dubbele ontmoeting tussen de recordkampioenen van Nederland en België vervolgt het Europese avontuur met een thuiswedstrijd op 10 maart tegen Spartak Moskou of Basel. De Russen wonnen het eerste duel in Zwitserland met 2-3.

Vermoedelijke opstelling Ajax: Stekelenburg; Van der Wiel, Alderweireld, Vertonghen en Blind; Enoh, Eriksen en De Jong; Sulejmani, El Hamdaoui en Ebecilio.