AMSTERDAM - AZ kan zaterdagavond tegen PSV niet beschikken over eerste doelman Sergio Romero. De Argentijnse doelman is geblesseerd teruggekomen van de interland Argentinië-Portugal.

Romero had al last van een enkelblessure en iedereen bij Argentinie ging er daarom ook vanuit dat hij niet zou spelen. De Argentijnse bond verklaarde echter vlak voor de wedstrijd dat de keeper zijn blessure ‘ter zijde geschoven had’ en zou beginnen in de basis.

AZ-trainer Gert-Jan Verbeek moet nu een beroep doen op derde doelman Esteban Alvarado uit Costa Rica. "Iedereen is toch met zijn eigen belang bezig. De denkwijze, dat spelers ook aan hun werkgever denken, is een utopie”, reageert Verbeek in De Telegraaf.

Volgens Argentijnse media zou Romero nu een maand aan de kant moeten blijven.

Schadeloos

Verbeek vindt dat een club in dit soort gevallen schadeloos gesteld zou moeten worden. "Er komen op dit gebied steeds meer fricties. De Argentijnse bondscoach, de medische staf en Sergio zelf hebben woensdag geoordeeld, dat hij zou kunnen spelen. En nu hebben wij hem geblesseerd terug.”

Romero heeft er belang bij om veel te spelen voor het Argentijnse elftal om zo in beeld te komen bij de grotere clubs voor een transfer. “Waarschijnlijk zullen we ook nooit weten, in hoeverre Sergio in deze eerlijk heeft gehandeld”, aldus Verbeek.