AMSTERDAM – Voor Christian Eriksen lijken de buitenlandse clubs in de rij te staan na zijn sterke optreden woensdag in de oefeninterland tussen Denemarken en Engeland (1-2).

De bijna 19-jarige Deense middenvelder van Ajax maakte veel indruk en onder meer Inter, Chelsea en AC Milan zouden interesse hebben om Eriksen komende zomer over te nemen.

Volgens Martin Schoots, de zaakwaarnemer van de Deen, is een overstap naar een buitenlandse topclub dan nog niet aan de orde. “Wij gaan ervan uit dat Christian Ajax komende zomer niet verlaat”, zegt hij in De Telegraaf.

“Er is geen bestaand scenario waarbij hij na twee seizoenen al weer verhuist naar een grote club. De speler heeft heel bewust voor Ajax gekozen in een periode dat hij al naar veel grotere clubs in Europa kon.”

Tomasson

De zaakwaarnemer begeleidde ook John Dahl Tomasson en vindt hem een goed voorbeeld van iemand die geleidelijk naar de top is gegroeid. Dat scenario ziet hij ook het liefst bij Eriksen.

"Tomasson heeft zich in Nederland bij Heerenveen en Feyenoord heel goed ontwikkeld en trad weinig in de publiciteit. Ik begeleid geen dertig voetballers. Ik heb liever dat enkele spelers in alle rust naar de top worden gebracht.’’

Leren

Eriksen verlengde zijn contract bij Ajax afgelopen jaar tot 2014. “Ik heb hier bij Ajax nog zoveel te leren en ik moet me nog op zoveel fronten verbeteren. Waar kan ik dat beter doen dan bij Ajax?”

“Deze club heeft een naam in Europa als het gaat om het ontwikkelen van talenten. Ik ben dus volledig op mijn plaats hier”, aldus de Deen.

Premier League

Als de buitenlandse overstap zich aandient, is Engeland niet de eerste keuze van Eriksen. “De Premier League is voor mij niet de meest logische competitie om in te spelen."

"Ik weet niet of ik fysiek geschikt ben voor het voetbal daar. De Serie A en de Spaanse La Liga passen misschien beter bij mij. Maar op dit moment is dat allemaal niet aan de orde.”