DOETINCHEM - Hoofdsponsor Centric van De Graafschap heeft besloten per direct zijn naam van de wedstrijdshirts te halen.

Een verschil van inzicht over het te voeren beleid ligt daaraan ten grondslag, zo maakte de eredivisieclub vrijdag op de website bekend. De Graafschap krijgt wel tot het einde van het seizoen de overeengekomen sponsorbijdrage van Centric.

De Graafschap maakt het seizoen af met het logo van KWF Kankerbestrijding op de shirts. ''Wij vinden de beslissing van Centric om per direct van het shirt te gaan erg jammer'', aldus commercieel directeur Henk Bloemers van De Graafschap.

''We zijn echter tevreden dat we met onze uitstraling kunnen bijdragen aan de promotie van een goed doel.''

Geen vertrouwen

De Graafschap stuurde Centric afgelopen weekeinde al een brief waarin de club aangaf de samenwerking na dit seizoen te willen beëindigen.

De 'Superboeren' waren bijzonder ontstemd over de recente uitlatingen van directeur Gerard Sanderink van Centric. Hij liet zich vorige week kritisch uit over het beleid bij de eredivisieclub.

Sanderink zei ook geen enkel vertrouwen te hebben in technisch directeur Leen Looyen. De geldschieter zou zich bovendien niet kunnen vinden in het besluit van De Graafschap om na dit seizoen te breken met hoofdtrainer Darije Kalezic.

FC Groningen

De Graafschap en Centric gingen in 2009 ook al uit elkaar na harde kritiek van Sanderink. Afgelopen jaar, na de terugkeer in de eredivisie, besloten beide partijen opnieuw met elkaar in zee te gaan.

De 'Superboeren' spelen zondag tegen FC Groningen voor het eerst met KWF Kankerbestrijding op hun shirts.