AMSTERDAM - Hamburger SV-trainer Armin Veh heeft donderdag in een gesprek met Ruud van Nistelrooij de plooien gladgestreken. "Het is mij duidelijk geworden dat Ruud er in zijn laatste maanden bij HSV alles voor zal geven."

Van Nistelrooij was teleurgesteld vanwege het niet doorgaan van zijn gedroomde terugkeer naar Real Madrid, waar hij tussen 2006 en 2010 al onder contract stond.

HSV wilde zijn spits niet kwijt. Daarop gaf de 34-jarige Nederlander direct aan komende zomer zijn aflopende contract in Duitsland absoluut niet te verlengen.

Veh begrijpt de teleurstelling van de Nederlander. "Maar hij gaat daar professioneel mee om. Ik moet als trainer reageren als ik een andere indruk krijg. Voetbal blijft natuurlijk een teamsport", zegt hij tegenover Bild.

Veel bereiken

Van Nistelrooij benadrukt op de website van HSV dat hij gemotiveerd is er om wat van te maken. "Ik heb geen enkele reden om ontevreden te zijn. Ik denk momenteel niet aan de verre toekomst, dit seizoen kunnen we nog veel bereiken."

Zaterdag speelt HSV in de Bundesliga tegen VfL Wolfsburg. De ploeg uit Hamburg staat op de achtste plaats in de competitie.