EINDHOVEN - Waar het bij Schalke 04 al enige maanden niet lukt, daar scoorde Klaas-Jan Huntelaar woensdag namens het Nederlands elftal in zijn zesde interland op rij.

Liefst tien treffers maakte hij in die serie. Het toonde nog eens aan dat hij bij Oranje aanmerkelijk beter bediend wordt dan bij zijn club.

''Volgens mij hebben we inderdaad weer redelijk goed gevoetbald'', zei de spits.

Bondscoach Bert van Marwijk schrok onlangs toen hij Schalke 04 aan het werk zag. ''Gewoon je ding blijven doen'', zei hij tegen de aanvalsleider van Oranje.

Lekker

''Ik moet ook gewoon op dat ene momentje blijven loeren'', besefte Huntelaar. ''Maar het is natuurlijk lekker als je vaker in stelling wordt gebracht.''

''We hebben Oostenrijk goed onder druk gezet en aardig wat kansen gecreëerd. Ik kwam zelf voordat ik scoorde ook al een paar keer in kansrijke positie.''

Huntelaar bleef na zijn rake kopbal uit een voorzet van Erik Pieters gretig en wilde even later ook de toegekende strafschop nemen. ''Logisch, want een spits wil scoren'', vond Van Marwijk.

Goed gevoel

De naam van Dirk Kuijt prijkt op dit moment echter bovenaan het lijstje van strafschopspecialisten bij Oranje. De Katwijker faalde niet (3-0) en Huntelaar juichte mee. Hij keert met een goed gevoel terug naar Schalke 04.