WAALWIJK - Davy Pröpper is van plan om zijn tot medio 2013 lopende contract bij Vitesse open te breken en te verlengen tot halverwege 2015. De speler en de club zijn het over de hoofdlijnen van de nieuwe verbintenis eens.

“Het gaat nog slechts om wat kleine dingen die op papier moeten worden gezet”, zegt de negentienjarige middenvelder van Jong Oranje tegen NUsport. “De bal ligt nu bij Vitesse.”

Pröpper verloor na enkele winteraankopen zijn basisplaats. Twee weken geleden deed Ajax een bod op hem, dat door de Arnhemmers resoluut werd afgewimpeld.

Voor het talent zijn die ontwikkelingen geen reden om te wachten met verlengen. “Dat is niet mijn intentie. Ik voel me op zich goed bij Vitesse, al speel je natuurlijk liever wél.”

Je hebt het ondanks al die aankopen nog steeds naar je zin bij de club?
“Jawel. Al moet ik bekennen dat ik het even moeilijk heb gehad. Totdat al die nieuwe spelers kwamen speelde ik alles en toen werd ik ineens gepasseerd. Maar de trainer heeft me verteld dat-ie nog steeds tevreden over me is en dat mijn kans echt wel weer komt.”

Wat doet interesse van Ajax met jou?
“Het streelt me. Het geeft aan dat ik goed bezig ben, ondanks dat ik niet speel.”

Was je gegaan, als de clubs eruit waren gekomen?
“Tuurlijk. Wie wil er nou niet naar Ajax?”

Misschien komen ze in de zomer wel voor je terug…
“Zou kunnen. Maar daar wil ik niet op gokken.”

Dus dat nieuwe contract bij Vitesse komt er gewoon?
“Waarschijnlijk wel. Ik ga er alles aan doen om zo snel mogelijk terug te komen in de basis. En als ik het dan goed doe, komt er vanzelf weer een keer interesse voor me. Of ik nou vast lig tot 2013 of tot 2015.”