ABU DHABI - Bondscoach Dick Advocaat heeft met het Russisch elftal een nederlaag geleden in de oefeninterland tegen Iran.

Het duel in het bijna lege Sheikh Zayed-stadion in Abu Dhabi eindigde woensdag in 0-1.

Mohammad Chalatbari maakte de Iraanse treffer in de laatste minuut. Hij omzeilde de buitenspelval, twee Russische verdedigers en liet ook doelman Igor Akinfejev kansloos.

Uitbundig

De gelukkige Iraniër vierde dat naar de zin van de scheidsrechter vervolgens zo uitbundig dat hij zijn tweede gele kaart kreeg en het eindsignaal niet in het veld meemaakte.

De Russen maakten een uitgebluste indruk en de nederlaag zal de druk op Advocaat verhogen.

Wedstrijdritme

Veel voetbalexperts vroegen zich af wat de ploeg überhaupt te zoeken had in de Verenigde Arabische Emiraten tegen deze opponent. De Hagenaar verdedigde zich door te stellen dat veel van zijn spelers wedstrijdritme missen.

''De meesten bereiden zich momenteel voor op het nieuwe seizoen. Ze trainen twee keer per dag heel hard. Vooral in de tweede helft leek een aantal er daardoor behoorlijk doorheen te zitten."

Teleurstelling

"Ik heb zo veel mogelijk gewisseld in de rust, maar dat hielp niet echt. Helaas zullen de fans thuis zich deze wedstrijd herinneren als een grote teleurstelling. Maar ik vond het niettemin een nuttige test.''

Carlos Queiroz was aandachtig toeschouwer. De voormalig trainer van Portugal en Real Madrid staat volgens de lokale media op de nominatie de nieuwe bondscoach te worden van Iran als opvolger van de na de uitschakeling in de Azië Cup naar Japan (Shimizu S-Pulse) uitgeweken Afshin Ghotbi.