ALICANTE - Royston Drenthe hoopt snel weer aan te haken bij het Nederlands elftal. Nadat hij november vorig jaar zijn debuut maakte tegen Turkije viel hij af voor de voorselectie voor het oefenduel met Oostenrijk.

"Het komt doordat ik niet alles gespeeld heb bij Hércules," vertelt Drenthe in het magazine NUsport.

"Dan val je af, dat is logisch. Tenzij je Van der Vaart of Sneijder bent, dan blijf je erbij. Ook logisch. Een speler met mijn status moet steeds presteren om erbij te zitten. Maar de bondscoach heeft zijn ogen vast open dus ik hoop dat ik er snel weer bij zit."

Buitenwereld

Ben je tevreden over je carrière tot nu toe?
"Zeker. Maar ik denk dat ik nog heel veel kan laten zien aan de buitenwereld. Zeer zeker aan de Nederlanders."

Waar is de winst voor jou te halen?
"Als ik doorga hoe ik nu bezig ben, hoe ik nu train, dan komt dat eruit. Dat zie je dit seizoen al. Ik heb ook een tijdje gehad dat ik na een training dacht: klotenzooi, niet lekker getraind. Maar zoals vandaag… ik heb gewoon een toptraining neergezet."

Van der Sar

Kun jij winst pakken door meer rust te nemen? Je zei dat je nog steeds twintig uur per dag in de weer kunt zijn.
"Dat zijn uitzonderingen tegenwoordig. Soms kijk ik op mijn horlogetje en dan denk ik: wow ik zit al tien uur thuis achter de PlayStation of de tv. Vroeger was ik altijd op straat, altijd onderweg. Dan is dit leven niet vol te houden. Ik wil net zo lang doorvoetballen als Van der Sar."

Lees de hilarische reportage met Royston Drenthe, waarin hij ook uitgebreid ingaat op zijn staking, zijn toekomst en de relatie met zijn trainer en zijn werkster, in het nieuwe NUsport magazine dat nu in de winkels ligt en online bestelbaar is