NICOSIA - Zweden heeft de oefenwedstrijd in Nicosia tegen Cyprus dinsdagavond plichtmatig met 2-0 gewonnen.

Die stand was al bij rust bereikt door treffers van Tobias Hysen en PSV-huurling Marcus Berg.

De laatste speelde als diepe spits met ploeggenoot Ola Toivonen dicht in zijn buurt.

Het AZ-duo Rasmus Elm en Pontus Wernbloom had een basisplaats op het middenveld.

Ivoorkust

Ook Ivoorkust werkte dinsdagavond een oefenduel af. Tegen Mali werd met 1-0 gewonnen. De treffer kwam al na twee minuten op naam van Didier Ya Konan, die bij de Duitse Bundesligaclub Hannover 96 onder contract staat.

Ya Konan zou evenals ploeggenoot Arthur Boka geblesseerd uitvallen na een spijkerharde tackle. De Malinezen verzuimden in het dikwijls grimmige duel, dat werd afgewerkt in de Georges Pompidou-stadion in de Franse stad Valence, op gelijke hoogte te komen.

Mamadou Samassa zag een strafschop door doelman Gerard Gnanhouan gekeerd worden. De Ivoriaanse Vitesse-speler Wilfried Bony had zich afgemeld wegens een blessure.

Oekraïne

Oekraïne heeft het oefenduel op Cyprus tegen Roemenië gewonnen na strafschoppen. Na de reguliere speeltijd prijkte er 2-2 op het scorebord. In de beslissende reeks penalty's was de gastheer van het EK 2012, met Polen, beter: 4-2.

Oekraïne kwam met 2-0 voor door doelpunten van Jaroslav Rakitski en Artem Milevski. Nog voor rust maakte Dan Alexa gelijk.

Ierland

Ierland zegevierde tegen Wales. Het duel in Dublin was onderdeel van het toernooi om de Nations Cup, waaraan ook Schotland en Noord-Ierland meedoen. De coaches mochten wel volop wisselen.

De zege van Ierland kreeg pas laat gestalte. Darron Gibson opende de score na een uur. Hij schoot de bal fraai van een meter of twintig in de rechterbovenhoek.

Damien Duff besliste de confrontatie niet veel later. In de slotfase had ook invaller Keith Fahey nog succes met een schot van buiten het strafschopgebied.

Ghana

Ghana won in België een oefeninterland tegen Togo met 4-1. Bij rust was het pas 1-0 door een vroege treffer van Dominic Adiyiah.

Na de gelijkmaker van Komlan Amewou beslisten Jonathan Mensah, Sere Akakpo (eigen doel) en Samuel Inkoom het duel.