AMSTERDAM - Josep Guardiola plakt weer een jaar aan zijn verblijf als trainer van FC Barcelona. De club kwam dinsdag een contractverlenging tot medio 2012 overeen met de succescoach.

Guardiola zet in de komende dagen zijn handtekening onder de nieuwe verbintenis, meldt de club op de eigen site.

De oud-topvoetballer (40) heeft sinds juni 2008 de hoofdmacht van Barça onder zijn hoede.

De voormalige aanvoerder van de Catalaanse grootmacht bezorgde zijn club in 2009 liefst zes prijzen, waaronder de landstitel, Champions League en wereldbeker voor clubteams. Afgelopen seizoen werd Guardiola met Barcelona opnieuw kampioen van Spanje.

Champions League

De Catalaanse club, die Ibrahim Afellay onder contract heeft staan, voert dit seizoen opnieuw de Primera División aan. Barcelona doet ook nog mee in de Champions League en staat in de finale van het Spaanse bekertoernooi.

Barcelona schoof Guardiola in 2008 door van het tweede naar het eerste elftal na het vertrek van Frank Rijkaard. De Spanjaard fabriceerde in Camp Nou een voetbalmachine die met sprankelend voetbal de ene na de andere prijs veroverde.

Cruijff

Guardiola volgt de visie van Johan Cruijff, die het snelle en technische combinatiespel als trainer introduceerde bij Barça. Het elftal van Guardiola, met Lionel Messi als grootste ster, wordt op dit moment gezien als het beste ter wereld.

Als speler won Guardiola met Barcelona zes landstitels en de Europa Cup 1. In de laatste jaren van zijn voetbalcarrière diende hij clubs als Brescia, AS Roma en Al-Ahly.