AMSTERDAM - Gerald Sibon (36) keert terug uit Australië. De oud-spits van onder anderen Ajax, PSV en sc Heerenveen houdt het na één jaar bij Melbourne Heart, de club van trainer John van 't Schip, gedwongen voor gezien.

"Het is gebeurd hier", laat Sibon weten aan NUsport. "Zaterdag laatste potje en dan kunnen we bij wijze van spreken de koffers gaan pakken. Er is plaats voor 22 selectiespelers en ze hebben er momenteel al twintig."

"Ze willen een nieuwe spits halen en hoewel ze zeer tevreden over me waren, kunnen ze geen ruimte vrij maken om mij nog een jaar aan ze te binden. Ik vind het erg jammer dat ik hier niet nog een jaar kan blijven, wij hebben het zeer goed naar ons zin hier."

"Ik had het ook niet echt verwacht, aangezien ik de meeste goals en assists op mijn naam heb staan, maar als er geen geld en ruimte is dan houdt het op."

Nederland

Sibon zou mogelijk nog voor een Nederlandse club kunnen uitkomen. "Ik heb in eerste instantie aangegeven dat dit mijn laatste club zou zijn in het betaald voetbal, maar daar kom ik op terug."

"Voor een Nederlandse club uitkomen? Dat zou volgens mij dan per 1 april kunnen, tenzij ik meteen het contract laat ontbinden, misschien. Maar dat moeten we nog even uitzoeken."