PALMA - Jonathan De Guzman hoopt op termijn uit te komen voor het Nederlands elftal en een Spaanse topclub. Dat zegt de 23-jarige spelmaker, die Feyenoord afgelopen zomer verruilde voor Real Mallorca, in het nieuwe magazine van NUsport.

"Door hier alles te spelen heb ik na twee jaren van stilstand eindelijk weer een stap vooruit gezet. Maar als je in Spanje écht groot wilt worden, moet je naar Real Madrid of Barcelona", stelt De Guzman.

"Ik heb zo'n droomtransfer nog niet uit mijn hoofd gezet. Ik geloof in mezelf, weet dat ik heel veel kwaliteiten heb. Het is nog niet te laat."

Ook Oranje halen is in de ogen van de geboren Canadees nog altijd een reëel doel.

"Het Nederlands elftal heeft de finale van het WK gehaald, zo snel kom je daar niet tussen. Maar ik denk wél dat ik er naartoe kan groeien. Het EK 2012 komt denk ik te vroeg voor me, maar het WK van 2014 moet ik kunnen halen."

In het nieuwe magazine van NUsport, dat nu in de winkel ligt en online te bestellen is, vindt u een reportage over De Guzman in Palma de Mallorca. Hij praat daarin uitgebreid over het gemis van zijn kinderen, zijn vriendschap met Pierre Webo, zijn toekomstplannen en de huidige malaise bij Feyenoord. "Ik zou heel graag mijn carrière bij die club afsluiten."