AMSTERDAM - Het verlies tegen ADO Den Haag (0-1) is hard aangekomen bij PSV. De club is nog steeds koploper in de eredivisie, maar het spel sprankelt niet meer. Bij PSV is echter geen enkele reden voor paniek, benadrukt Marcel Brands.

De technisch directeur zou het 'heel slecht' vinden als de leiding van de club 'ook op incidenten gaat reageren'. “We staan nog steeds bovenaan en hebben de meeste doelpunten gescoord”, zegt Brands op de website van PSV.

Hij reageert op berichten dat de positie van trainer Fred Rutten onder druk zou staan. “Waar het vorige week meezat, zat het nu even tegen.”

Teleurstelling

“We hebben tegen ADO een hele goede eerste helft gespeeld, waarin het alleen aan een doelpunt ontbrak. De tweede helft was minder, maar er is hard gewerkt en geknokt”, vervolgt hij.

Brands zegt de teleurstelling bij de supporters te kunnen begrijpen na een thuisnederlaag. “Dat was ik ook, maar we moeten met z’n allen als een blok achter PSV staan. We krijgen een zware en mooie serie wedstrijden de komende weken.”

Stand van zaken

PSV verzamelde in 22 wedstrijden 47 punten en staat daarmee in punten gelijk met FC Twente. De Eindhovenaren leiden op basis van een beter doelsaldo. Ajax volgt op drie punten achterstand.