WOLFSBURG - Het trainersavontuur van Steve McClaren bij VfL Wolfsburg heeft iets meer dan een half jaar geduurd. De Duitse club zette de Brit maandag aan de kant wegens de zeer tegenvallende resultaten.

McClaren verwisselde afgelopen zomer FC Twente, dat hij voor het eerst in de geschiedenis kampioen had gemaakt, voor de Duitse voetbalclub. Wolfsburg liet maandag weten dat assistent-trainer Pierre Littbarski voorlopig de functie van McClaren overneemt.

McClaren (49) kreeg Wolfsburg dit seizoen ondanks grote investeringen niet aan het voetballen. De Duitse kampioen van 2009 bezet met 23 punten de twaalfde plaats in de Bundesliga.

Geen stabiliteit

''Het vertrouwen dat we dit seizoen met McClaren nog tot een succes kunnen maken is er niet meer. We hebben het tot de laatste dag geprobeerd, maar er is geen stabiliteit'', gaf Wolfsburg-manager Dieter Hoeness maandag aan. De club verloor zaterdag met 1-0 van Hannover 96.

''Het gaat er nu om zo snel mogelijk afstand te nemen van de degradatiezone'', meende Hoeness. ''Littbarski heeft ons overtuigd dat hij in de huidige situatie de noodzakelijke maatregelen kan en durft te nemen.''

Transferperiode

McClaren, in het verleden ook als bondscoach van Engeland ontslagen, is de vijfde trainer die gedurende dit seizoen in de Bundesliga voortijdig het veld moet ruimen. De Brit mocht in januari tijdens de transferperiode nog zes nieuwe spelers halen.

Vijf van hen werden op de slotdag van de transferperiode vastgelegd. McClaren raakte wel steraanvaller Edin Dzeko in januari kwijt aan Manchester City.